Hatay Büyükşehir Belediyesi Sokak Lezzetleri Festivali düzenledi

• 14 Mart 2022
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kentin mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla önemli bir organizasyona daha imza attı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle Sokak Lezzetleri Festivali düzenledi. Unesco Hatay Gastronomi Evi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, çeşitli atölyelere ve birbirinden eğlenceli yarışmalara sahne oldu. Şeflerin, yemek tarihçilerinin ve diyetisyenlerin de kendi alanlarıyla ilgili katkı sunduğu Sokak Lezzetleri Festivali, Hatay gastronomisinin ulusal/uluslararası tanıtımında önemli bir görev üstlendi. Festivalde, Expo 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, Expo Hatay’da hayat bulacak gastronomi projelerini açıkladı.