İzmir Büyükşehir gençleri spora yönlendirmeye devam ediyor

• 14 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sportif Yetenek Ölçümü ve Spora Yönlendirme Programı, üç yılda 5.000 çocuğun hayatına dokundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kentine dönüştürme hedefi ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. 8-10 yaşları arasındaki çocukların sportif yeteneklerini keşfetmek, onları kendilerine uygun branşa yönlendirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Sportif Yetenek Ölçümü ve Spora Yönlendirme Programı”,  üç yılda 5.000 çocuğun hayatına dokundu. 2019’da Kuzey ve Rüzgâr Bostancı kardeşler, program kapsamında bir aylık ücretsiz kursun ardından artistik buz pateni branşının altyapısına seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi artistik buz pateni branşı antrenörleri tarafından yetiştirilen Bostancı kardeşler, iki yılda Türkiye şampiyonluğu elde etti, uluslararası yarışmalarda ilk beş sporcu arasına girmeyi başardı.