Kadıköy sokaklarında 8 Mart sloganları

• 14 Mart 2022
Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediye çalışanlarının duygu ve düşüncelerinin yer aldığı 21 sloganı Kadıköy sokaklarına yansıttı.

Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi tarafından 8 Mart haftası boyunca Kadıköy caddelerini ve sokaklarını kadın sloganlarıyla aydınlatan bir çalışma yapıldı. Caddelere ve sokaklara yansıtılan sloganlar büyük ilgi gördü. Projeksiyon cihazıyla yere yansıtılan yazılar arasında, “Erkek şiddetini yıkıp yerine brokoli ekeceğiz,”, “Saçımı süpürge etmiyorum, süpürgeme binip uçuyorum,”, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır,”, “Ne giydiğim zevk meseledir, ahlak meselesi değil,”, “Kadınlar birlikte güçlü,”, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz,”, “6284’ü uygula! Faili koruma! İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!”, “Kadın istihdamı sosyal sorumluluk projesi değil, haktır!”, “Kadın kadının yurdudur, kadın dayanışması yaşatır!”, “Ne şan şöhretiniz ne de takım elbiseniz suçunuzu hafifletir. İMZA: GERÇEK ADALET!”, “Beyaz atlı prens boşuna gelme,”, “Kırmızı ruj politiktir!” gibi ifadeler yer aldı.