Kadın hikayelerinin anlatıldığı oyunlar İstanbullularla buluşturuldu

• 14 Mart 2022
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine dikkat çekmek için kadın hikâyelerinin anlatıldığı oyunları İstanbullularla buluşturdu.

Kadın hikâyelerinin anlatıldığı oyunlar, kentin üç farklı sahnesinde ücretsiz olarak seyirciyle buluştu. 8 Mart Kadınlar Günü’nde sahnelenen oyunların davetiyeleri 3 Mart 2022 Perşembe günü 11:00’den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları gişelerinden, 11:15’te sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresinden ve Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edildi. Usta oyuncuların performanslarına tanıklık eden oyunlar, 20:30’da başladı. Özen Yula’nın yazıp yönettiği “Hayat Der Gülümserim”, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği “Melek”, Müze Gazhane Büyük Sahne’de, Bilgesu Erenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği “Yaftalı Tabut”, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelendi.