Karşıyaka Belediyesi toplumsal cinsiyet eşitliğiyle fark yaratıyor

• 14 Mart 2022
Karşıyaka Belediyesi, çoğunlukta olan kadın yöneticileriyle fark yaratıyor.

Türkiye genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin en başarılı şekilde uygulandığı ilçe belediyeleri arasında birinci seçilen Karşıyaka Belediyesi, kadın yönetici oranıyla ülkeye örnek oluyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın ilçeyi birlikte yönettiği başkan yardımcılarının %80’i kadın. Başkan Tugay, ulaşım, sağlık, kültür ve kentsel dönüşüm gibi birçok farklı alandaki hizmet politikalarına yardımcıları Yurdanur Akgün, Özlem Ceylan, Saadet Çağlın ve Nurhan Pişkin’le birlikte yön veriyor. Karşıyaka Belediyesi’ndeki 35 birim müdürlüğünden 20’si kadın bürokratlara emanet. Kurum genelindeki kadın yöneticilerin oranı %62’ye ulaşıyor.