Kartal Belediyesi'nden 8 Mart’a özel sergi

• 14 Mart 2022
Kartal Belediyesi ve İstanbul Kültür Sanat Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Yolu Işıktan Kadınlar” sergisi düzenledi.

Açılış töreninde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Kartal Belediyesi olarak cinsiyet eşitliğinin ve kadınların hak mücadelesinin yanındayız. Çünkü biliyoruz ki, kadınları özgür olmayan bir toplum özgür olamaz. Bu nedenle daha çok sanat ve daha çok özgürlük diyoruz,” dedi. İstanbul Kültür Derneği ve Kartal Belediyesi Sanat Akademisi sanatçılarının “kadın” temasını işlediği “Yolu Işıktan Kadınlar” sergisinde 55 sanatçının 55 eseri yer alıyor. Sanatçılar eserlerini yağlıboya ve akrilik tarzıyla oluşturdu. Kartallı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 15 Mart 2022’ye kadar devam edecek.