Konyaaltı Belediyesi, hayvancılıktaki uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek oldu

• 14 Mart 2022
Konyaaltı Belediyesi’nin 2019 yılında küçükbaş ve büyükbaş hayvanların ücretsiz aşılanmasına yönelik başlattığı proje, başka belediyelere de örnek oldu.

Hayvan yetiştiricilerinin aşı ücretlerini karşılayan Konyaaltı Belediyesi, meraları tohumla zenginleştiriyor, hayvanların iç-dış parazit ilaçlamasını da üstleniyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal alanlara yaptığı hizmetlerle gündeme gelen Başkan Semih Esen, yaylalardaki hayvan yetiştiricilerini sık sık ziyaret ettiğini dile getirdi. Yaptığı ziyaretlerden sonra hayvan üreticilerinin ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade eden Esen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ücretsiz uyguladığı programlı aşı ve küpelerin ücretli olmasının ardından harekete geçti. 2019 yılının Ağustos ayında belediye meclisinde alınan kararla hayvanlara uygulanan programlı aşı ücretleri Konyaaltı Belediyesi tarafından karşılanıyor.