Mersin Büyükşehir Belediyesi, deniz ekosistemini koruyor

• 14 Mart 2022
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda yürütülen deniz denetim ve temizlik çalışmaları kapsamında Mersin denizi korunuyor, çevresel atıkların denize ve canlılara verdiği zarar minimuma indiriliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, üç adet deniz denetim teknesi, bir adet deniz süpürgesi, bir adet fiber teknenin yanı sıra sahada deniz yüzeyinden çöp toplayan personelle birlikte kapsamlı bir faaliyet yürütüyor. Yenilikçi uygulamaları da yakından takip eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesine drone kazandırdı. Denizde çöp kapar sistemi ve dere kenarında bariyer sistemiyle de temizlik alanının genişletilmesi planlanıyor.