Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı

• 14 Mart 2022
Çiğli Belediyesi, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın adını taşıyan Kadın Yaşam Merkezi’ni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açtı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde kadınların aile, toplum ve iş hayatında güçlendirilmesi için birçok projenin hayata geçirildiği Çiğli’de kadın çalışmalarının kurumsallaşması ve tek bir çatı altında sürdürülmesi amacıyla Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi açıldı. Kadın Yaşam Merkezi’nde takı tasarım, aşçılık, çocuk gelişimi, amigurumi, mefruşat, sabun yapımı, çağrı merkezi ve bilgisayar gibi hobi ve meslek edindirme kursları düzenlenecek. Kadın hakları ve özgürlükleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları ve seminerlerin düzenleneceği dört katlı merkezde, “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü”, “Aile ve Hukuki Danışmanlık Merkezi”, “Çocuk Hakları Birimi”, “Kariyer ve Girişimcilik Birimi”, “Mülteci Danışma Ofisi”, “Kütüphane”, “Bilgisayar Laboratuvarı” ve “Lego Robotik Atölyesi” yer alıyor. Merkezde ayrıca kurslara katılmak ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için Çiğli’ye gelen kadınların, çocuklarını geçici süreliğine bırakabileceği oyun alanı olacak. Çocuklar, uzman profesyoneller eşliğinde keyifli ve öğretici aktivitelere katılabilecek. Kadınların sosyalleşmesine yönelik her türlü ihtiyacın düşünüldüğü Kadın Yaşam Merkezi’nde bebek emzirme odası da bulunuyor.