"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şanlı: “Han’ı geliştirmek için çalışıyoruz”

  • 14 Mart 2022
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
ERDAL ŞANLI:
2014 yılında göreve geldiğimizde altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Belediye hizmet binası yaptık. Çok amaçlı sosyal tesis inşa ettik. Cumhuriyet Meydanı’nı yeniledik. İlçemizin tarihine ve kültürel zenginliğine katkıda bulunmak için festivaller ve çalıştaylar (Han Kültür ve Turizm Festivali, Dostluk Çalıştayı) düzenledik. 40 ülkeden gelen sanatçıları Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturduk. Han’ın Eli Kadın Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatif bünyesinde kadınlar sabun (lavanta, ardıç) üretiyor. 70.000 metrekare alanda imar düzenlemesi yaptık, turizm alanı yarattık. Alana lavanta ektik. Gençlik ve Sanat Köyü kurmak için çalışmalara başladık. İlçemizdeki öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği verdik. Hayırsever vatandaşların katkısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak yardımında bulunduk. İlçemizin her mahallesinde iftar programları düzenledik. Kadınlara farklı branşlarda kurslar verdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla birlikte 110 hektar alanda örnek imar uygulaması ve kentsel tasarım yapıyoruz. Bazı kamulaştırma işlemlerini tamamladıktan sonra “Kültür Merkezi” yapımı için çalışmalara başlayacağız. İmarla ilgili sıkıntılar nedeniyle hizmetlerimizde zorluk yaşıyoruz.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
ERDAL ŞANLI:
Vaatlerimizi ve projelerimizi sırayla hayata geçiriyoruz. Hedeflerimizde ve planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
ERDAL ŞANLI:
Kapalı pazaryeri ve “Yaşlı Bakım Merkezi” yapmayı planlıyoruz, bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
ERDAL ŞANLI:
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Farklı partilerin belediyeleriyle de sorun yaşamıyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
ERDAL ŞANLI:
İlçemizde kent konseyi yok.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
ERDAL ŞANLI
: Çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere ilçemizde yaşayan vatandaşlara imkânlarımız dahilinde destek oluyoruz. İlçemizde eczane olmadığı için ilaçları eczanelerden temin ediyoruz ve hastaların evine ulaştırıyoruz.
   
Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
ERDAL ŞANLI:
Ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz.

HAN BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği.

MİSYON: Han’ı geliştirmek, büyütmek, güzelleştirmek ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçe hâline getirmek.

VİZYON: Çağın gereklerine uyum sağlayan, çevreye duyarlı, değişime ve gelişime açık, katılımcılığa önem veren, yönetişim ilkesine bağlı bir yönetim anlayışıyla Han’ı geleceğe hazırlamak.

STRATEJİK HEDEFLER: Belediyeciliği alışılmış beklentilerin ötesine taşımak. Hizmette verimliliğe ve tasarrufa odaklanmak. İnsan odaklı projeler yapmak. Belediye çalışanlarına her konuda destek olmak. Vatandaşların ve çalışanlarımızın memnuniyetini ön planda tutmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 22

BÜTÇE: 6.200.000.00 TL

ERDAL ŞANLI KİMDİR
Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü ve aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Programı’nı bitirdi. 30 yıl boyunca TCDD-TÜLOMSAŞ’ta çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. TÜMRAYDER’de başkanlık ve Demiryol-İş Sendikası’nda delegelik görevinde bulundu. 1980 yılında CHP Gençlik Kolları’na üye oldu. SODEP, SHP, DSP’de siyaset yaptı. CHP’den 20. dönem milletvekili adayı oldu.
2009’da DSP’den Tepebaşı İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu’nda küresel tehdit terörizm, kriz yönetimi ve psiko-politik, global liderlik ve yerel yönetimler dalında sertifikalar aldı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Han Belediye Başkanı seçildi.



Önerilen Haberler