Ankara Büyükşehir bilişim eğitimleri verecek

• 21 Mart 2022
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 22 üst düzey bilişim eğitimi verileceğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkentte başlattığı BLD 4.0 dijital dönüşüm uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor. Akıllı kent teknolojileriyle başkentlileri buluşturarak özellikle genç bilişimcileri destekleyen Başkan Yavaş, metaverse eğitiminden oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlamaya kadar 22 üst düzey eğitimin yer aldığı ve istihdamı teşvik edecek yeni bir projeyi hayata geçirdi. Eğitimlerden faydalanmak isteyen genç girişimciler, akademi.ankara.bel.tr adresi üzerinden 3 Nisan 2022 tarihine kadar ön başvuru yapabilecek. Proje kapsamında başkentli gençlere verilecek üst düzey teknoloji eğitimlerinin ardından iki-üç yıl gibi kısa bir sürede yüz binin üzerinde gencin dijital endüstrilere kazandırılması hedefleniyor.