Antalya Büyükşehir’den ağaç budama ve aşılama eğitimi

• 21 Mart 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımda verimi artırmak amacıyla üreticilere ağaç budama ve aşılama eğitimi veriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma projeleri kapsamında üreticilere destek olmaya devam ediyor. Narenciyenin başkenti Antalya’nın farklı ilçelerinde uygulamalı eğitimlerle tarımsal verimin artırılması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı’nda gerçekleştirilen ağaç budama ve aşılama eğitimi bu kez Muratpaşa ilçesinde düzenlendi. Eğitimlerde portakal, limon, elma, nar, ceviz ve zeytin ağaçlarında budama işleminin nasıl yapılacağı anlatıldı. Verimi arttırmak amacıyla budamanın önemini anlatan ekipler, ağaçların nasıl budanacağını uygulamalı olarak gösterdi.