Bayraklı’da kütüphaneler çağa uygun hale getirilecek

• 21 Mart 2022
Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kütüphaneleri düzenlemek için harekete geçti.

“Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti” vizyonu doğrultusunda eğitim alanındaki yatırımlarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ilçe genelindeki kiralık mülklerde bulunan kütüphaneleri belediye bünyesine alarak daha donanımlı, kullanışlı ve modern hâle getirmek için çalışma başlattı. Kitap sayısı ve çeşitliliği artırılan kütüphaneler, atıl durumdan kurtarılarak, Onur Mahallesi’ndeki Açık Hava Tiyatrosu’nda ve Org. Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan İhsan Alyanak Kültür Merkezi’ndeki mevcut kütüphanelerde yeniden kitapseverlerin hizmetine açılacak. Kütüphaneler aynı zamanda etüt merkezi olarak kullanılabilecek. 75. Yıl Kültür Merkezi’ne taşınan Kütüphane Müdürlüğü’nün bünyesinde “Dijital Kütüphane” de oluşturulacak. Kitap okuma alışkanlığını artırmak ve kitaplara ulaşımı kolaylaştırmak için çalışma yürüten Bayraklı Belediyesi, belediyenin bazı sosyal tesislerini de “Kitap Kafe” olarak yeniden tasarlayacak.