Beylikdüzü Belediyesi potansiyel afetlere hazırlanıyor

• 21 Mart 2022
Beylikdüzü Belediyesi, olası afetlere karşı dirençli bir model oluşturacak.

Beylikdüzü Belediyesi, yurt genelinde etkili olan, İstanbul’da da etkisini gösteren kar yağışıyla etkin bir şekilde mücadele etti. Beylikdüzü’nde yağışın olumsuz etkilerini azaltmak için gece-gündüz yapılan çalışmaların ardından Başkan Mehmet Murat Çalık, Afet Ânı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nde ekip arkadaşlarıyla bir araya geldi. Başkan Çalık, “Karla mücadelede tecrübe kazanmış bir ekibiz. Yaşanması olası afetlere karşı merkezlerimiz, personelimiz, araçlarımız ve sistemimizle daima hazırız. Afet öncesi, afet ânı ve afet sonrası diye üçe böldüğümüz afet planlamamız var. Afet öncesinde, bütün komşularımızı bilgilendirmek için eğitimlerimize devam ediyoruz. İçinde Beylikdüzü Mutfak’ın da yer aldığı Afet Ânı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’ni afet anlarında aktif şekilde kullanacağız. Beylikdüzü Mutfak’ın ne kadar önemli bir işlevi olduğunu kar yağışında bir kez daha gördük. Bir saatte yaklaşık 10.000 kişiye çorba çıkarabilecek kapasiteye sahip. Afet sonrasında da gelen lojistik malzemeler için başka bir merkezimiz var. Orada vatandaşlara barınma hizmeti de sunacağız. Beylikdüzü, afetlere karşı daha dirençli olacak. Sistemlerimizi geliştirerek afette de Beylikdüzü modeli oluşturacağız,” dedi.