Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği düzenlendi

• 21 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Bayındır’da ilk kez “Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği” düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl ilk kez Bayındır’ın Yakapınar Mahallesi’nde Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından “Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği” düzenlendi. Şenlik, ilçe ekonomisine de katkı sağladı.  Şenlikte konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türkmen geleneklerindeki kadın-erkek eşitliğine vurgu yaptı, “Mor Cepken” hikâyesini anlattı. Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Yolcu Bilginç, Bayındır’da ilk kez düzenlenen Emekçi Tahtacı Kadınlar Şenliği’ni geleneksel hâle getireceklerini, ilçe ekonomisine ve emekçi kadınlara daima destek olacaklarını ifade etti.