İzmir’de “Halk Ekmek” modeli üretime geçti

• 21 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in vatandaşlara daha fazla sayıda ucuz ekmek sunmak için hayata geçirdiği model hem dar gelirli vatandaşlara hem de zor durumdaki fırıncı esnafına nefes aldırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Halk Ekmek” modeli üretime geçti. Başkan Tunç Soyer’in İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’yla 1 Mart’ta imzaladığı protokol kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım maliyetini hizmete aktardı. Protokol sayesinde Halk Ekmek’in kapasitesi ikiye katlandı. Kepenk kapatma tehlikesini atlatan ve atıl kapasiteyi üretime yönlendiren fırıncı esnafı da, ucuz ve sağlıklı ekmeğe daha kolay ulaşan İzmirli de uygulamadan memnun. Türkiye’ye örnek olacak uygulama, artan maliyetlere karşı atıl kapasite sorunu nedeniyle ayakta kalma mücadelesi veren ekmek üreticilerine ve uygun fiyatlı ekmek arzının yükselmesiyle dar gelirli vatandaşlara katkıda bulundu.