Lüleburgaz’da atıklar geri kazandırılıyor

• 21 Mart 2022
Lüleburgaz Belediyesi, mobilya, ahşap ve kurumuş dal artıklarını çevreye “talaş” olarak kazandıracak.

Lüleburgaz Belediyesi, BM Kalkınma Örgütü Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çevreci yatırımlarına devam ediyor. “Mobil Atık Toplama Aracı”, “Akıllı Atık Tanıma Sistemi”, “İnşaat Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi”, kullanılamayacak durumdaki tekstil artıkları kumbarası ve atık yağ üniteleri aracılığıyla ilçenin dört bir yanında geri dönüşüm için yoğun bir çalışma yapan Lüleburgaz Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başladı. Temizlik ve Çevre Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda hizmete sunulan talaş makinesi sayesinde mobilya, ahşap ve kurumuş dal artıkları çevreye kazandırılacak. Söz konusu artıklardaki ahşap kısımların geri dönüştürüleceği makine, haftada beş ton talaş yapma kapasitesine sahip.