Samandağ’da tekstil atıkları geri dönüştürülüyor

• 21 Mart 2022
Samandağ Belediyesi, tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor.

Samandağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kullanılmayan eski tekstil ürünlerinin çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ana güzergâhlar ve toplu yaşam konutlarının bulunduğu alanlar başta olmak üzere 78 ayrı noktaya tekstil atıkları geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdi. Samandağ Belediyesi ve AJ International Group arasında geçtiğimiz ay imzalanan protokol kapsamında tekstil atıkları geri dönüşüm kumbaralarındaki eski tekstil ürünleri (kullanılmış kıyafetler, ayakkabı, kemer, çanta vb. tekstil atıkları), çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecek ve ekonomiye kazandırılacak. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Demir, “Geçtiğimiz ay geri dönüşüm firmasıyla bir protokol yapmıştık. Tekstil atıkları geri dönüşüm kumbaralarını Samandağ’ın birçok bölgesine yerleştiriyoruz. Bu ürünleri çöplerden arındıracağız ve geri dönüştürerek ekonomiye kazandıracağız,” dedi.