Saruhanlı’da aile içi şiddete taviz yok

• 21 Mart 2022
Saruhanlı Belediyesi, aile içi şiddet uygulayan personelin sosyal denge ücretini geri alacak ve personelin eşine verecek.

Saruhanlı Belediyesi, personelin maaşına ilave olarak her ay ödenen 1.790 TL sosyal denge ücretiyle dinî bayramlarda ödenen 750 TL bayram ikramiyesinin aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen personelden toplu olarak geri alınmasına ve bu ücretin çalışanın eşine verilmesine karar verdi. Saruhanlı Belediyesi’yle Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri karara bağlandı, iki yıllık sözleşme imzalandı. İmza törenine Başkan Zeki Bilgin, Tüm Yerel-Sen MYK üyesi Tamer Yiğit Güler ve sendikanın İl Temsilcisi Recep Abatay katıldı. Sözleşme, 31 Mart 2024 tarihinde sona erecek. Sözleşmede dikkat çekici bir karara imza atıldı. “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikâyeti üzerine şiddet uygulandığı tespit edildiğinde söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mal ve sosyal yardımlardan elde ettiği elinden alınarak çalışanın eşine ödenir” hükmü kabul edildi.