Tekirdağ Büyükşehir’den itfaiye personeline eğitim

• 21 Mart 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, itfaiye personeline stres yönetimi ve psikolojik dayanıklılık eğitimi verdi.

11 ilçede görev yapan itfaiye personeline stres, öfke yönetimi ve psikolojik dayanıklılık konularında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından eğitim verildi. Hayrabolu’da görevli 20 itfaiye personeline Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi’nde görevli psikolog Meltem Şentürk, Çorlu’da ve Ergene’de görev yapan 56 itfaiye personeline de Çorlu Kadın Danışma Merkezi’nde görevli psikolog Gülden Doğramacıoğlu tarafından eğitim verildi. Eğitimlerde stres, stres yönetimi, örgüt içi stres, öfke, öfke yönetimi, psikolojik dayanıklılık, psikolojik dayanıklılığı etkileyen faktörler ve psikolojik dayanıklılığı geliştirme stratejileri konularında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme seminerinde itfaiye personelinin soruları da yanıtlandı.