Ünlü yazarlar öğrencilerle bir araya geldi

• 21 Mart 2022
Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi Edebiyat Günü ve Kitap Okuma Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen Sabahattin Ali Buluşması’nda ünlü şair ve yazarın Edremit’teki anılarını öğrencilerle paylaştı.

“Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi Edebiyat Günü ve Kitap Okuma Etkinlikleri” kapsamında Sabahattin Ali Buluşması düzenlendi. Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Sabahattin Ali Anı Evi’nde görevli rehber Alper Ekici, edebiyatın ünlü isminin bir dönem yaşadığı Edremit’teki evi ve ilçedeki anılarıyla ilgili sunum yaptı, Sabahattin Ali’nin Edremit yıllarını anlatan, ilçedeki anıları eserlerine konu olan yerleri öğrencilerle paylaştı. Rehber Ekici, Sabahattin Ali’nin ünlü eseri Kuyucaklı Yusuf’ta Edremit’in anlatıldığını ifade etti. Sabahattin Ali’nin eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılması için Edremit’e güzel bir anı evi kazandırıldığını belirterek herkesi ziyarete davet etti.