Aşık Veysel’in adı Edremit’te yaşayacak

• 28 Mart 2022
Edremit Belediyesi, Anadolu’nun yetiştirdiği büyük ozan ve şair Aşık Veysel’in anısına park açtı.

Anadolu’nun yetiştiği en büyük halk ozanlarından Âşık Veysel Şatıroğlu’nun adını Edremitliler yaşatacak. Edremit Belediyesi’nin Altınoluk Mahallesi’nde yaptığı Aşık Veysel Parkı, Aşık Veysel’in 49. ölüm yıldönümünde hizmete açıldı. 2.700 metrekare alana yapılan parkta çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri ve yeşil alanlar yer alıyor. Başkan Selman Hasan Arslan, Aşık Veysel’in Anadolu’nun yetiştirdiği en büyük değerlerden olduğunu belirtti. Başkan Arslan, “Aşık Veysel, ezgileri ve türküleriyle hep gönlümüzde. Büyük ozana manevi borcumuzu ödemek için bu parka adını vererek ilçemizde yaşatacağız. 49. ölüm yılında kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Eserleri bizimle yaşamaya devam edecektir,” dedi.