Atık ilaç kutularının imhası profesyonel ekiplere emanet

• 28 Mart 2022
Gemlik Belediyesi, ilçe genelinde on beş noktaya yerleştirdiği atık ilaç kutularında toplanacak son kullanım tarihi geçen ilaçları profesyonel ekiplere imha ettirecek.

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Umurbey Celal Bayar Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe genelinde on beş ayrı noktaya atık ilaç kutusu yerleştirdi. Gemlik’te çok sayıda noktaya yerleştirilen atık kutularında ilk ilaç atığını Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve öğrenciler topladı. Öğrencilere duyarlılığından dolayı teşekkür eden Başkan Sertaslan, “Bugün yaptığımız çalışmayla sadece atık kutusu yerleştirmiyoruz, toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belirli noktalara dağıttığımız atık ilaç kutuları, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından toplanacak ve profesyonel bir firma tarafından imha edilecek. Tüm vatandaşlardan tarihi geçen ilaçları bu kutulara atmasını bekliyoruz,” dedi.