Başkan Gerenli: “Yerli tohum üretimini teşvik etmeye devam edeceğiz”

• 28 Mart 2022
Lüleburgaz Belediyesi, 5.000 atalık tohumu fidelerle buluşturdu.

Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Ortak Akıl Derneği işbirliğiyle 5.000 atalık tohum fidelerle buluştu. Yerel tohumların korunması için oldukça önemli olan atalık tohumların fidelerle buluşturulduğu etkinliğe Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcısı Kemal Pektaş, Kırklareli Ortak Akıl Derneği kurucu üyeleriyle Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Becerenel katıldı. Ekipler, atalık tohumları fidelerde yetiştirdikten sonra Lüleburgaz Belediyesi’nin tarımsal üretim alanında toprakla buluşturacak. Başkan Gerenli, “Tarımsal üretimin önemini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bugünlerde dışarı bağımlılığı azaltacak yerli tohum üretimini teşvik etmeye devam edeceğiz,” dedi.