Bayraklılı çocuklar ve gençler yönetim sürecine katılıyor

• 28 Mart 2022
Bayraklı Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Meclisleri’yle yönetim kadrosunu güçlendirdi.

Bayraklı Belediyesi bünyesinde kurulan Çocuk ve Gençlik Meclisleri, çocukların ve gençlerin yerel yönetim sürecine katılmasını sağladı. Meclislerde yer alan ve sayıları 300’ü bulan çocuklar ve gençler, ilçe genelinde yapılan yeni park alanlarında, kültürel etkinliklerin ve sportif faaliyetlerin belirlenmesinde karar verici olacak. Düzenli olarak toplanan meclislerde yer alan üyeler, kendi mahallelerindeki eksikleri tespit ediyor, projelendiriyor ve belediyeye sunuyor. Uygulanabilir bulunan projeler, belediye birimleri tarafından değerlendirilerek hayata geçirilecek. Yıl boyunca yapılacak parklar Çocuk Meclisi’nin onayından geçecek. Kültürel ve sportif projeler de Gençlik Meclisi’ne danışılarak yapılacak. Böylelikle çocuklar ve gençler, yaşadıkları ilçenin karar alma mekanizmalarında söz sahibi olacak.