Çiğli Belediyesi istihdama destek oluyor

• 28 Mart 2022

İş Garantili İstihdama Destek Projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme seminerinde iş arayan vatandaşlarla işverenler bir araya geldi. İŞ’TE Çiğli Girişimcilik Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilen İş Garantili İstihdama Destek Projesi’nin bilgilendirme semineri 24 Mart Perşembe günü saat 10:00’da Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. AOSB Mesleki Eğitim Müdürü Oktay Üşümez’in yönlendiriciliğini yaptığı seminerde, en az lise mezunu ve 18-35 yaş arasında olan, iş arayan vatandaşlar, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikalarda değerlendirildi. CNC tezgâh operatörü, kaynakçı, Abkant operatörü, film baskı operatörü, soğutma teknisyeni ve elektrik teknisyeni branşlarında 27 hafta sürecek mesleki eğitimler boyunca vatandaşlara sigorta ve bir miktar maaş ödemesi yapılacak. Vatandaşlar, altı buçuk aylık sürecin ardından alacakları kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleriyle fabrikalarda tam zamanlı çalışmaya devam edebilecek.