Fatma Ana Cemevi İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı

• 28 Mart 2022
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, temelini attığı cemevini açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi ilçe belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’ni CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’la birlikte açtı. “Cemevi, ibadethanedir” tartışmasının acilen bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan İmamoğlu, “Cemevi, ibadethanedir. Alevi vatandaşların hakkı olan ibadethaneleri bizim gibi yöneticiler var etmelidir, hayata geçirmelidir,” dedi. Alevi vatandaşların hizmetine açılan cemevinin yönetim kadrosu kadınlardan oluşuyor.