İlkyardım eğitiminde belediye-üniversite işbirliği

• 28 Mart 2022
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında belediye personeline “İlkyardım-Temel Yaşam Desteği Eğitimi” veriliyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde AYM ve Gençlik Merkezleri’nde çalışan 40 personele teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Hayat kurtaran bu eğitimin önemine dikkat çeken Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, “Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Bölümü’yle personelimizin acil tıp eğitimi alması konusunda çalışmalara başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara halkıyla iç içe çalışıyor. Be nedenle acil tıp yardımını önemsiyor, personelimizin eğitimini en üst seviyeye çıkartmak istiyoruz. Temel ilkyardım eğitimleri EGO otobüs şoförleriyle devam edecek. Bütün personelimizin bu eğitimi almasını sağlayacağız,” dedi.