İzmir Büyükşehir Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekti

• 28 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Down Sendromu Derneği’nin 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte Down sendromlu bireylerin sorunlarına dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Down Sendromu Derneği, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde etkinlik düzenledi. Down sendromlu bireylerle ailelerinin bir araya geldiği etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Boomerang Tiyatro Topluluğu’nun gösterileriyle, kukla ve tiyatro etkinlikleriyle, Down sendromlu bireylerin danslarıyla renklendi. Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu da Down sendromlu Elif Güler yaptı. Programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Down sendromlu bireyler ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Anıl Kaçar, “Bu sorunu, sorun yaşayanlar adına konuşmak değil, birlikte çözmek, birlikte üretmek, dayanışmayla hayata geçirmek üzere varız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak farklılıklarla birlikte yaşamanın mümkün olduğunu ifade ederek eşit yurttaşlık temelinde hak savunuculuğu adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz, dünyanın renkleriyle birlikte mutluyuz,” dedi.