“Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi” düzenlendi

• 28 Mart 2022
Kadıköy Belediyesi ve Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) tarafından “Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi” düzenlendi.

Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı katıldı. Etkinlikte konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Sosyal demokrat belediyeler, hükümetin uygulamaları nedeniyle çeşitli zorluklarla karşılaşıyor,” dedi. Zirveye ev sahipliği de yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, fonların ve yardımların hükümetin baskısıyla iktidar partisi belediyelerine aktarıldığını söyledi. CHP’li belediye başkanları, iklim kriziyle mücadelede finans kaynaklarına ulaşırken yaşadıkları zorlukları anlattı.