Karşıyakalı vatandaşlara kira desteği verilecek

• 28 Mart 2022
Karşıyaka Belediyesi Dayanışma Platformu, kira ve fatura yükünün altından kalkmakta zorlanan dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek.

Karşıyaka Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle pandemi sürecinde maddi zorluk yaşayan vatandaşlarla hayırseverleri buluşturmak amacıyla kurulan ve 292 günde yaklaşık 1 milyon 700 bin TL değerinde yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına aracılık eden Karşıyaka Dayanışma Platformu, yeniden faaliyete geçti. Bu hafta itibarıyla aktif hâle gelen platform, son aylarda gittikçe derinleşen ekonomik krizden etkilenen vatandaşlara destek verecek. Kirada oturan, işsiz olan ya da asgari ücretle çalışanlara fatura ve kira ödemeleri için yardım yapılacak. Hayırsever vatandaşlar da başvuruları inceleyebilecek ve platformla irtibata geçerek yardımda bulunabilecek. Kira ödemeleri direkt olarak ev sahiplerine, fatura ödemeleri de ilgili kurumlara yapılacak. Dayanışma Platformu ekibi, sürecin sağlıklı, şeffaf ve güvenilir şekilde yürümesini sağlayacak.