Kartal Belediyesi 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında etkinlik düzenledi

• 28 Mart 2022

Kartal Belediyesi, su kaynaklarının tasarruflu kullanımına dikkat çekmek ve küresel su kriziyle mücadele etmek için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulamak amacıyla etkinlik düzenledi. 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Muhammet Çakıral’ın yazıp yönettiği “Kırlangıçlar Susamışsa” adlı film gösterildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kurulması planlanan hidroelektrik santrallerine (HES) karşı yöre halkının mücadelesini anlatan film ilgiyle izlendi. 27. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde “Asya’nın En İyi Filmi” ve “Asya’nın Ruhu” ödülleri için yarışan belgesel ve kurgusal görüntülerin iç içe kullanıldığı film gösteriminin ardından Muhammet Çakıral ve filmin oyuncularından Hamit Demir’in katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide filmin çekimleri sırasında ve sonrasında yaşananlar anlatıldı, hidroelektrik santrallerinin neden olduğu olumsuzluklar paylaşıldı.