"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kesmen: “Vaatlerimizi yerine getireceğiz”

  • 28 Mart 2022
Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
OSMAN KESMEN:
Yaşlı Bakım ve Köye Dönüş Yaşam Evleri’nin temelini attık, yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız. Gönen Z Kuşağı Gençlik Merkezi’ni hizmete açtık. Köy Enstitüsü Festivali’yle müze ve sosyal donatı alanları için çalışmalara başladık. Gül turizmi faaliyetlerini başlattık. İlçemizi yurtdışından gelen turistler ziyaret etti. Güneş enerjisiyle ilgili çalışmalara başladık, proje devam ediyor. Pandemi sürecinde 15.000 adet maske temin ettik ve vatandaşlara dağıttık. İlçemizdeki içme suyu sıkıntısı nedeniyle sondaj kuyusu açtırdık, şebeke hatlarına bağlantı yapılmasını sağladık.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
OSMAN KESMEN:
Belediyemizin hedeflerinde ve planlarında değişikliğe gidilmedi.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
OSMAN KESMEN:
İçme suyu sıkıntısını gidermek için çalışma yaptık. Ancak Orman Bölge Müdürlüğü 12.000 TL ceza kesti. Siyasi kaygılarla çalışmalarımız engelleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız işbirliği doğrultusunda Yaşlı Bakım ve Köye Dönüş Yaşam Evleri’ni tamamlayacağız. Atıl durumdaki sinema salonunda tadilat yapacağız ve salonu ilçemize kazandıracağız. Yine atıl durumdaki otobüsümüzü trafiğe uygun hâle getireceğiz, otobüsümüze sanatsal ve turistik bir görünüm kazandırarak kullanılmasını sağlayacağız.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
OSMAN KESMEN:
İstanbul Büyükşehir, Şişli, Beylikdüzü ve Büyükçekmece Belediyesi’yle yaptığımız anlaşmaya istinaden gülsuyu, sıvı sabun, kolonya vb. ürünlerin üretim ve tüketim sürekliliğini artırmak istiyoruz. Bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Batı Antalya Kalkınma Ajansı hiçbir projemize destek vermiyor. Bizi temsil eden milletvekilimiz yok. Belediyemizin imkânları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
OSMAN KESMEN:
Kentimiz muhafazakâr yapıda olduğu için sivil toplum kuruluşları bizimle yan yana gelmek istemiyor. İmkânlarımızı en iyi şekilde kullanarak, çalışmalarımızla örnek olarak belediye sayımızı çoğaltmamız gerekiyor. Kent konseyimiz yok.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
OSMAN KESMEN:
Kırılgan gruplara yönelik projemiz bulunmamaktadır.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
OSMAN KESMEN:
Ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. Komşu CHP’li belediyelerden destek göremiyoruz. Kardeş belediyecilikten faydalanamadık. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Sayın Seyit Torun’un talimatları doğrultusunda bazı eksiklerimiz giderildi. Her ikisine de teşekkür ediyorum.

GÖNEN BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Fen İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İtfaiye Çavuşluğu, Evlendirme Memurluğu, Emlak Memurluğu.

MİSYON: Şeffaf, güvenilir ve hizmete dayalı bir belediyecilik anlayışı oluşturmak.

VİZYON: Vaatlerimizi yerine getirmek.

STRATEJİK HEDEFLER: İlçemizin kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek, örnek bir belediye anlayışı oluşturmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 44

BÜTÇE: 11.000.000,00 TL

OSMAN KESMEN KİMDİR?
Gönen Öğretmen Lisesi’ni bitirdi. 1982 yılında çalışmaya başladığı Göltaş A.Ş.’den 2011 yılında emekli oldu. 2015 yılında CHP’de siyasi hayatına başladı. 2019 yerel seçimlerinde Gönen Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler