Kırklareli Belediyesi’nden Dünya Su Günü için el ilanı

• 28 Mart 2022
Kırklareli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında su tasarrufuyla ilgili bilgilendirme yaptı, el ilanı dağıttı.

Kırklareli Belediyesi, 22 Mart Dünya Su Günü’nde öğrencilere yönelik bir sunum düzenledi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan sunumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunmasının gelecek nesillerin hayatı açısından önem taşıdığını ifade etti. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “Kırklareli Belediyesi olarak yılda 8 milyon metreküp suyu Kırklareli Barajı’ndan alıp, arıtıp, şebekeye veriyoruz. Toplamda 35.580 abonemize, ibadethanelerimize, sokak çeşmelerimize, park ve bahçelerimize su ulaştırıyoruz. Abonelerimizin önemli bir kısmı mesken vasfına sahip, yani evlerde kullanılıyor. Bu da demektir ki, herkes evinde kullandığı sudan %10 tasarruf etse, yılda yüz binlerce metreküp kurtarabiliyoruz, o ölçüde doğaya etkimizi azaltıyoruz. Dünya Su Günü’nde tüm halkımıza çağrı yapıyorum, lütfen kullandığınız suya dikkat edin, hep birlikte kazanalım,” dedi.