Mert’in Dünyası’nı anlatan film ikincilik ödülüne layık görüldü

• 28 Mart 2022
Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle çekilen otizmli Mert’in öyküsü, Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali’nde (ROFİFE) ikincilik ödülü aldı.

16 yaşındaki otizmli Mert Ünsal’ın yaşadığı zorlukları konu alan “Benim Dünyam: Mert” adlı filmin kazandığı ödülü, Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Burcu Şanlı aldı. “Benim Dünyam: Mert”, 42 ülkeden 676 filmin yarıştığı festivalde büyük beğeni kazanarak dev yapımların arasından sıyrılmayı başardı. Hayata geçirdikleri projelerin takdir edilmesinin ve ödüllendirilmesinin kendilerini gururlandırdığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın taleplerine ve ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler ortaya koyarken bu denli takdir edilmek, benim ve çalışma arkadaşlarımın motivasyonunu ve çalışma azmini artırıyor,” dedi.