Adana Büyükşehir nadir hastalıklara dikkat çekiyor

• 7 Mart 2022
Adana Büyükşehir Belediyesi, nadir hastalıklarla ilgili farkındalık etkinliği düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Tabip Odası, Adana Kent Konseyi ve MPS LH Derneği işbirliğiyle, 28 Şubat Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü dolayısıyla, nadir görülen genetik hastalıklara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve söz konusu hastalıkların teşhis ve tedavisinde bilinmesi gerekenleri anlatmak amacıyla tarihî Taşköprü’de etkinlik düzenlendi. Hasta çocuklara çeşitli hediyeler verildi, rengârenk balonlar gökyüzüne bırakıldı. Çok sayıda kurumun katıldığı etkinlikte genetik nadir hastalıklarla ilgili farkındalık oluşturmak için bilgilendirme yapıldı.