Antalya’da zirai ilaç ambalajları geri dönüşüme kazandırılacak

• 7 Mart 2022
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu kentte zirai ilaç ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için çalışmalara başladı. 2020 yılında kurulan Çevre Kurulu’nun toplantısında zirai ambalaj atıklarının mevcut durumu ve önceki toplantılarda alınan kararlara istinaden yapılan çalışmalar ele alındı. Üretimin yoğun olduğu Kumluca ilçesine zirai ambalaj toplama otomatları yerleştirilecek. Projenin ilk olarak Kumluca’da uygulanmasının kararlaştırıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, Antalya’nın tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığını ve zirai ilaç tüketiminin olduğunu belirtti.