"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan:“Kepez’in Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz”

  • 7 Mart 2022
Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
BİROL ARSLAN:
Göreve geldiğimizde şeffaf ve hesap verebilir bir belediye olma sözü verdik, belediye meclisinin toplantılarını canlı yayınlamaya başladık. Ayrıca devraldığımız tüm borçların listelendiği bir pankartı belediye binamıza asarak vatandaşları bilgilendirdik. Yeni kurulan Hamidiye Mahallesi’nin altyapı ve yol çalışmalarını tamamladık. Vatandaşların belediye hizmetlerine daha kolay ulaşması için iki mahalleye ek hizmet binası açtık. Kepez Meydanı’nı düzenledik. Belediye hizmet binasında ve yeni açtığımız ek hizmet binalarında Halk Masası kurduk. İnovatif yaklaşımı benimsediğimiz, vatandaşların taleplerini karşıladığımız ve şikâyetlerini en kısa sürede çözüme ulaştırdığımız, geribildirim kültürünü egemen kıldığımız veri analiz sistemini hayata geçirdik. Halk Masası’yla koordineli çalışan Halk Hattı’nı kurduk. 2021 yılında bu hat üzerinden 23.101 bildirim aldık. Bu bildirimlerin %91’i 24 saat içinde çözüme ulaştı. Çanakkale Boğazı’nın en değerli yerinde Halk Kafe açtık. Halk Kafe, temiz, sağlıklı ve ekonomik hizmet anlayışına sahip. Halk Kütüphanesi’ni yeniledik. Kütüphane sayesinde vatandaşların ve öğrencilerin kitap, internet, yazıcı gereksinimleri karşılanıyor. Halk Plajı’nı açtık. Vatandaşlar, ücretsiz plaj, duş, wc ve cankurtaran hizmetinden yararlanıyor. Kepez’in en önemli sorunları arasında yer alan içme suyu sorununu çözdük. 11.457.449 TL yatırımın %50’lik kısmını hibe aldık, İçme Suyu Arıtma Tesisi kurduk. Atık Su Arıtma Tesisi’ni yeniledik. Tesis sayesinde çevreye zarar verecek atık suları engelledik.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
BİROL ARSLAN:
Ekonomik sebeplerle güncellemeler yapılsa da, hizmetlerimize hep devam ettik.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
BİROL ARSLAN
: Önümüzdeki dönemde öncelikle eskiyen ara yolların yenilenmesi için çalışmalara başlayacağız. Atatürk Caddesi’nin yenilenmesi, tapusunu almaya çalıştığımız Kepez Meydanı’nın modern, çevreye uyumlu hâle getirilmesi ve yeniden inşası planlarımız arasında. Rüzgâr santrali, güneş enerjisi panelleri, iklim krizi platformu, sokak hayvanlarına yönelik diğer projelerimiz de devam ediyor. Vatandaşların memnun olduğu ve vatandaşlarla iletişim ağımızı genişleten Halk Masası’nı gezici hâle getireceğiz.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
BİROL ARSLAN:
Merkeze bağlı bir belde belediyesiyiz. Çanakkale Belediyesi’yle hemen hemen her konuda uyum içinde çalışıyoruz.

Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
BİROL ARSLAN:
Kent konseyinin kuruluş çalışmalarına destek olduk. Kent konseyiyle işbirliği yaparak proje üretmeye çalışıyoruz. “Esnaf Günleri” düzenliyoruz, düzenlemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda esnaf odalarının başkanları ve yönetim kurullarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çanakkale’de faaliyet gösteren sendikalardan, meslek odalarından, derneklerden, platformlardan ve barodan gelen talepleri kaynaklarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Sinerji yaratabileceğimiz konuları birlikte değerlendiriyoruz. Beldemizdeki okullarla iletişim kuruyoruz, ihtiyaç sahibi öğrencilere ve ailelerine destek (burs, okul kıyafeti vb.) oluyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin farklı fakülteleriyle birçok konuda işbirliği yapıyoruz, ortak çalışmalar yaparak beldemizde yaşayan vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. AFAD ortaklığıyla doğal afet farkındalık eğitimleri veriyoruz, sosyal medya duyurularını ortaklaşa yaparak geniş kitlelere ulaşıyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
BİROL ARSLAN:
Göreve geldiğimiz ilk günlerde Engelsiz Kepez Masası’nı hayata geçirdik. Hemen ardından belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki engelsiz hizmet aracını daha modern ve emniyetli hâle getirdik, ücretsiz ulaşım hizmetleri sunmaya başladık. Engelli vatandaşların başkalarına gereksinim duymadan toplumsal yaşama katılması için akülü tekerlekli sandalye desteği veriyoruz.

•    Çaba Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve belediyemizin işbirliğiyle hayata geçen, okul öncesi eğitime ulaşamayan dezavantajlı çocuklara yönelik hazırlanan ÇABAÇAM adlı projenin çözüm ortağıyız.

•    Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren, okul öncesi eğitim veren iki anaokulunda dezavantajlı gruplara ücretsiz ya da indirimli eğitim fırsatı sunuyoruz.

•    Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve Kepez Özgür Kadınlar Platformu’yla ortaklaşa oluşturduğumuz Kepez Kadın Akademisi’nde kadınlara ve çocuklara toplumsal hakları konusunda eğitimler verildi. Eğitimler devam ediyor.

•    Şiddet mağduru kadınların sosyal hayata hızlı bir şekilde dönmesi için maddi ve psikolojik destek veriyoruz.

•    Beldemizde yaşayan Roman vatandaşlarla iletişim hâlindeyiz. Göreve geldiğimiz ilk hafta Dünya Romanlar Günü’nde düzenlediğimiz Kepez Roman Şenliği’nde beldemizde yaşayan Roman vatandaşlarla keyifli bir gün geçirdik. Pandemi nedeniyle ara verdimiz bu etkinliği yine düzenleyeceğiz.

•    Çocukların elektronik bağımlılığını azaltmak ve eski sokak oyunlarını tekrar canlandırmak için beldemizin bir sokağını güvenle oyun oynanabilecek bir alana dönüştürdük. Çocuklar, Çocuk Sokağı’nda doyasıya oynuyor.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
BİROL ARSLAN:
Ekonomik açıdan zorluk yaşıyoruz.

KEPEZ BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI
: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü.

MİSYON: Kepez’de büyüyen çocukların mutlu olmasını, gençlerin daha iyi şartlarda yetişmesini ve her vatandaşın geleceğe umutla bakmasını sağlamak.

VİZYON:
Kepez, Türkiye’ye örnek bir belde olmalı. Kepez’i geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

STRATEJİK HEDEFLER: Kepez’de yaşayan vatandaşlara iyi şartlar sağlamak.

ÇALIŞAN SAYISI: 311

BÜTÇE: 68.516.453 TL

BİROL ARSLAN KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Kepez’de, liseyi Çanakkale’de tamamladı. 1994 yılında özel bir şirkette çalışmaya başladı ve 24 yıl aralıksız yönetici olarak görev yaptı. 2008-2013 yılları arasında CHP Kepez Belde Yönetim Kurulu üyeliği, 2013-2018 yılları arasında CHP Kepez Belde Başkanlığı yaptı. Çevre ve kültür derneklerinde üye olarak görev aldı. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarda bulundu.


Önerilen Haberler