Başkan Karalar Floransa Deklarasyonu’na imza attı

• 7 Mart 2022
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Floransa Deklarasyonu’na imza attı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın özel davetlisi olarak Akdeniz Bölgesi’ni etkileyen 100 kentin belediye başkanlarıyla birlikte “Florence Mediterranean Mayors Forum” toplantısına katıldı. Toplantıya belediye başkanlarının yanı sıra İtalya hükümet temsilcileri, BM üst düzey yöneticileri, Avrupa Komisyonu yetkilileri ve diğer paydaşlar katıldı. Akdeniz’in bölge ve dünya barışı için önemine vurgu yapılarak organize edilen toplantıyla kültürlerarası diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi, dünya barışına katkı sunacak kentler hareketinin oluşturulması hedefleniyor. Toplantıda kültürel gelişim, pandemi sonrası dünya, yeşil dönüşüm ve göç gibi konular ele alındı. Toplantının sonunda belediye başkanları arasında “Floransa Deklarasyonu” imzalandı.