Bayraklı’da Hasta Bakım Kursu açılıyor

• 7 Mart 2022

Hasta bakımı konusunda nitelikli eleman yetiştirmeyi ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan Bayraklı Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Hasta Bakım Kursu” açıyor. Hafta sonları düzenlenecek kurslara katılanlar sertifika sahibi olacak. Katılımcılara teorik ve uygulamalı olarak hasta bakımının detayları anlatılacak. Kursta günlük bakım, hastanın gereksinimleri ve hijyen kuralları, hasta ünitesi ve hasta yatağıyla ilgili uygulamalar, yatak yarası tedavisi ve korunma yolları, sürgü, derece, nabız ve solunum, hastayı rahatlatma teknikleri ve kullanılan araçlar, hasta ve yaşlılarda beslenme, pansumanlar, kanamalar, ilkyardım, suni teneffüs ve kalp masajı gibi çeşitli konular işlenecek.