Çiğli Belediyesi’nden sevindiren haber

• 7 Mart 2022
Çiğli Belediyesi, Avrupa Komisyonu Misyon Kurulu’nun “2030 Yılına Kadar 100 İklim-Nötr ve Akıllı Şehir Niyet Beyanı” çağrısına yapılan başvurunun değerlendirmeye uygun bulunduğunu açıkladı.

AB bünyesinde yürütülen “Ufuk Avrupa Çerçeve” programları kapsamında başlatılan ve 31 Ocak 2022 tarihinde sona eren Şehirler Misyonu’nun Niyet Beyanı Çağrısı’nın ilk etap değerlendirme sonuçları açıklandı. Dünyanın farklı ülkelerinden 377 kentin başvuruda bulunduğu ön incelemelerin ardından Çiğli Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 362 kentin başvurusu bir sonraki aşama için değerlendirmeye uygun bulundu. İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Adana gibi önemli büyükşehirlerle birlikte bu listede yer alan Çiğli Belediyesi’nin proje dahilindeki 100 kent arasında yer alıp almayacağı 22 Nisan 2022 tarihinde belli olacak.