"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Geyik: “İnsan odaklı hizmet politikasını benimsiyoruz”

  • 7 Mart 2022
Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
SEYFİ GEYİK:
Göreve geldiğimizden bu yana vaatlerimizin çoğunu gerçekleştirmeye çalıştık. “Kalkınma İçin Üretim, Üretim İçin Kooperatifçilik” anlayışıyla, ilçemizde faaliyet gösteren kadın kooperatifi başta olmak üzere diğer kooperatiflere üretim ve pazarlama süreçlerinde her türlü (makine, teçhizat, fiziki mekân vs.) desteği verdik. Ürünlerin (organik bebek, cicim, kilim, halı, reçel, marmelat, salça vs.) satışı konusunda da ilgili kişilerle, kurumlarla görüştük, pazar alanları oluşturduk. Bu sayede kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmesini sağladık. İlçelerde ve köylerde üretim yapan vatandaşlara üretim atölyelerini tamamlamaları için destekler olduk, haftanın belli günlerinde ürünlerini satabilecekleri pazaryeri ve hal yerleri oluşturduk. Vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak parklar, oyun alanları, piknik ve mesire yerleri yaptık. Çevre ve peyzaj düzenlemesi kapsamında kilitli parke, istinat duvarları, ağaçlandırma vs. gibi çalışmalar yaptık, ilçemizi daha temiz ve modern bir görünüme kavuşturduk. Daha önce mezbaha olarak kullanılan atıl binada tadilat yaptık, binayı sokak hayvanları için barınağa dönüştürdük. Böylece sokak hayvanlarını kış aylarında koruma altına aldık ve onlara beslenme imkânı yarattık. Yardımsever vatandaşların desteğiyle belediyemiz bünyesinde “Burs Fonu” oluşturduk. 33 üniversite öğrencisine düzenli burs veriyoruz. Meyve Bahçeleri Projesi kapsamında tarıma uygun alanlarda ceviz, dut, elma, vişne başta olmak üzere yaklaşık 1.000 adet meyve ağacı diktik, fidanların bakımını yapıyoruz ve sulanmasını sağlıyoruz. Öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla daha önce otel olarak hizmet veren ve şahsa ait olan bir binayı iki yıllığına kiraladık, binanın tadilatını yaptık ve 40 yataklı kız öğrenci yurduna dönüştürdük.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?
SEYFİ GEYİK:
2001 yılındaki imar planının yetersiz kalması ve talepleri karşılayamaması nedeniyle İller Bankası tarafından ihalesi yapılan yeni imar revizyonu çalışmaları devam ediyor. İlçemizin su kaynakları yetersiz. Bu nedenle uygun bölgelere iki adet 200’er tonluk su deposu yaptık ve yaklaşık dokuz kilometrelik yeni su hattı döşedik. İlçemizin su sıkıntısını büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Yine ihtiyaç dahilinde yeni imar yolları açtık, imar revizyonunu tamamladık.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
SEYFİ GEYİK:
Önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi şöyle sıralayabilirim:

Atık Su Arıtma Tesisi: Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddesi uyarınca çalışmalar başladı, İller Bankası tarafından ihalesi yapıldı. Proje kapsamında belirlenen ilgili parsele yönelik kamulaştırma çalışmaları başlatıldı.

Katı Atık Yönetim Projesi: Hozat’ın ve Çemişgezek’in atıkları için ilçemiz sınırlarında aktarma istasyonu yapılması planlanmaktır. Bu projenin tasarımı yapıldı. Aktarma istasyonuna aktarılacak atıkların proje kapsamında yapılacak düzenli depolama sahasına taşınması planlanmaktadır. Projeyle ekolojik dengenin bozulmaması ve çevrenin korunması hedeflenmektedir.

Kültür Merkezi: Yenimahalle’nin sınırlarında yer alan ve ilgili parselde bulunan yapı, beş katlı, çok amaçlı Kültür Merkezi olarak yeniden inşa edilecek. İlçemizde yaşayan gençlere sosyal aktivite olanakları yaratmayı amaçlıyoruz. Bu sayede gençlerin sosyal gelişimine katkıda bulunacağız. Ayrıca proje kapsamında yeni işyerleri yapılacak, işyerlerinin kira bedelleriyle belediyemizin bütçesine katkı sağlanacak.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?
SEYFİ GEYİK:
2021 yılına kadar herhangi bir il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği yapmadık. 2022 yılı Ocak ayı itibarıyla birkaç projemizle ilgili olarak büyükşehir belediyeleriyle görüşmeye başladık.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?
SEYFİ GEYİK:
İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerine önem veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, ortak akılla hareket ediyoruz. 2022 yılında kent konseyi kuruluş çalışmaları tamamlanacaktır.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?
SEYFİ GEYİK:
Pandemi nedeniyle zorluk yaşasak da, sosyal belediyecilik politikamızdan ödün vermeden çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. İmkânlarımız dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kadınlara ve engelli vatandaşlara destek olmayı ön planda tuttuk, ayni ve nakdi yardımda bulunduk, ilçemize bağlı köy ve mezralarda yaklaşık 2.000 adet gıda kolisi dağıttık. Ayrıca okullara kırtasiye, temizlik ve hijyen malzemesi desteği verdik, öğrencilerin ulaşımına yardımcı olduk. Zorunlu olarak işyerleri kapatılan veya ekonomik açıdan zorluk yaşayan esnafa su ve kira desteğinde bulunduk.  Göreve geldiğimizden bu yana hane ziyaretlerine devam ediyoruz.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?
SEYFİ GEYİK:
Son yıllarda yaşanan tüm bu sıkıntıların yanı sıra ilçe merkezinin nüfusu da her geçen yıl azalmaktadır. Bu durum, belediyemizin bütçesini olumsuz etkilemektedir. Gelir kaynaklarımızın düşmesi, enflasyon nedeniyle gider kalemlerinin artmasına ve projelerimizin ertelenmesine neden olmaktadır.

HOZAT BELEDİYESİ
KURUMSAL YAPI:
Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü, Hesap İşleri Birimi, Yazı İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Birimi, Esenlik Hizmetleri Müdürlüğü.

MİSYON: Altyapı ve üstyapı çalışmaları yapmak. Ayrım gözetmeksizin vatandaşların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak. Çağdaş yönetim ilkeleri çerçevesinde etkin ve verimli hizmetler sunmak. Çoğulcu ve katılımcı bir yaklaşımla sorunları çözmek. Katılımcı, şeffaf ve insan odaklı yönetim anlayışıyla hareket ederek çağdaş belediyecilik hizmeti sunmak.

VİZYON: Güvenilir, katılıma açık, ulaşılabilir, duyarlı, vatandaşına saygılı, yöneten-yönetilen ayrımı yerine vatandaşları bir paydaş olarak gören yönetim anlayışını benimsemek. Vatandaşların kararları doğrultusunda yaşanabilir bir Hozat yaratmak. Hizmetleri, vatandaşların refahı ve mutluluğu doğrultusunda hayata geçirmek. Kararlı ve istikrarlı bir yönetim anlayışını hayata geçirmek. Örnek bir belediye olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: İnsan odaklı hizmet politikasını sürdürmek. Hizmetlerde ve projelerde katılımcılığa önem vermek ve vatandaşların yönetimde söz sahibi olmasını sağlamak. Sorunları yerinde tespit etmek ve çözüme kavuşturmak.

ÇALIŞAN SAYISI: 45

BÜTÇE: 7.208.887,20 TL

SEYFİ GEYİK KİMDİR?
İlk, orta ve lise öğrenimini Hozat’ta tamamladı. 2000 yılından itibaren çeşitli sektörlerde işletmecilik yaptı. Uzun yıllar CHP Gençlik Kolları Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Meclisi üyesi seçildi. Parti Grubu’nun sözcülüğünü yaptı ve meclis üyesi olarak çeşitli görevlerde aktif rol aldı. 2011 yılında CHP İlçe Başkanlığı’na seçildi. 2018 yılına kadar dört dönem CHP İlçe Başkanlığı yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Hozat Belediye Başkanı seçildi. Evli ve beş çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler