İzmir’in “Eğitim Kartı”ı yenilendi

• 7 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda 2019’da başlatılan “Eğitim Kart” uygulamasıyla ilgili protokol yenilendi.

Kentin 30 ilçesinde ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin faydalandığı Eğitim Kart’a yüklenen miktar, 140 TL’den 170 TL’ye yükseltildi. Son üç yılda uygulamadan 65.000 öğrencinin yararlandığını belirten Başkan Soyer, yeni dönemde 30.000 öğrenciye daha ulaştırılacak destekle dayanışmayı büyüttüklerini söyledi. İzmir’in 30 ilçesinde ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaştırılan Eğitim Kart, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası ve İzmir Ticaret Odası koordinasyonunda ilçe ticaret odalarına kayıtlı kırtasiyecilerde kullanılabilecek. Öğrencilerin yanı sıra 200’ü aşkın kırtasiye esnafına can suyu olan uygulamaya dair konuşan Başkanı Tunç Soyer, bu çalışmanın hem yurttaşlara hem de esnafa nefes aldıracağını belirtti.