Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Cervantes Enstitüsü arasında işbirliği

• 7 Mart 2022
Kadıköy Belediyesi’yle İstanbul Cervantes Enstitüsü arasında kültürel ve akademik etkinlikler düzenlenmesi konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen program, gazeteci Sonia Marco’nun “Akdeniz Kadınları, Türkiye” adlı belgesel gösterimiyle başlıyor. Marco’nun kendi orijinal fikri olan “Akdeniz Kadınları, Türkiye” belgeseli, günümüz Akdeniz kadınlarının yaşantısından kesitler sunuyor. Belgeselde Akdenizli kadınlarla yapılan röportajlar yer alıyor, kadınların endişeleri, çalışmaları, yaşamsal hedefleri ve çağdaş kadının vizyonuna dair örnekler anlatılıyor. Serinin ilk belgeseli olan “Akdeniz Kadınları, Türkiye”, birbirinden farklı kuşaktan ve geçmişten gelen, İstanbul’un farklı yerleşim yerlerinden Türk kadınlarının eğitim, popüler kültür, kurumsal temsil ve işgücü piyasası gibi farklı alanlardaki konumunu irdeliyor. Program Sonia Marco’yla ve belgesele katkı sunan kadınlarla farklı vizyon, görüş ve projeler üzerine yapılacak seminerle son bulacak. İspanyolca dilindeki belgesel, Türkçe altyazılı olacak, seminerde simultane çeviri yapılacak. Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 8 Mart Salı günü saat 20:00’de gerçekleşecek programa katılım ücretsiz.