Mersin’de orman yangılarını önlemek için teknoloji devrede

• 7 Mart 2022
Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Bilgi Sistemi’yle yangınlara daha kısa sürede müdahale edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin kısa süre önce çalışmalarına başladığı İtfaiye Bilgi Sistemi’nin %60’lık kısmı tamamlandı. Geniş kapsamlı teknolojik altyapıya sahip sistem sayesinde komuta sistemine gelen ihbarların GSM bilgisi analiz edilecek, olayın tam konumu belirlenebilecek. Böylece olaya en hızlı ve etkin şekilde müdahale edilebilecek. Sistem sayesinde olayın olduğu bölgeye en yakın sorumlu istasyon tespit edilerek ilgili ekibin mobil uygulamalarına en uygun rota ve bina bilgisi, olay oluş zamanına bağlı olarak etkilenen nüfus sayısı ve özellikleri iletilebilecek.