Mezitli Belediyesi, Mersin Deniz Ticaret Odası’na Soli Pompeiopolis sunumu yaptı.

• 7 Mart 2022

Tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Soli Pompeiopolis Antik kentini, limanı ve ünlü şair, filozof, astronom, matematikçi Aratos’un anıt mezarını dünya kültürüne kazandırmak amacıyla çalışmalar yürüten Mezitli Belediyesi, kazıların devam edebilmesi için de ilçenin dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyor. Mezitli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Bitigen Saylam ve Soli Pompeiopolis Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Kaplan, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılarak kazı çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. Soli Pompeiopolis Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Kaplan, bölgenin tarihi ve kazı süreciyle ilgili bilgiler aktardı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu da bölgenin önemini bildiklerini, kazı çalışmalarını geçmiş yıllarda olduğu gibi desteklemeye devam edeceklerini belirtti.