Mobil Atık Toplama sistemi bir ton atığı geri dönüşüme kazandırdı

• 7 Mart 2022
Lüleburgaz Belediyesi’nin başlattığı Mobil Atık Toplama Sistemi’yle sadece bir ay içinde bir ton atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin “sıfır atık” hedefi doğrultusunda hayata geçirdiği Akıllı Atık Tanıma ve Mobil Atık Toplama Sistemi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Gençlik Parkı’nda hizmet veren Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ne pet şişeleri ve metal kutuları atarak, mahallelerine gelen mobil atık toplama aracına attıkları metal, yağ, plastik, karton ve karışık atıklarını vererek karşılığında puan kazanıyor. Vatandaşlar, dönüşüm kartlarına yüklenen puanlarla alışveriş yapabiliyor. Uygulama sayesinde çevreye verilen zarar da azaltılıyor.