Safranbolu’da yazlık tohum ekimi başladı

• 7 Mart 2022
Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama ve Üretim Birimi’nde (sera) yazlık tohum ekimi başladı.

Bir yılı aşkın süredir çalışmalarını başarılı şekilde sürdüren, belediyenin çiçek ihtiyacından fazlasını üreten sera, belediye bütçesine katkı sağlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “İlk adımı attığımız günden bu yana 120 binin üzerinde çiçek üreten seramızın böylesi önemli bir sayıya ulaşması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Seramızda mevsimine göre çeşitli ürünleri yetiştirmenin yanı sıra yeni ürünleri de çalışma programına alıyoruz.” dedi. Seranın deneyimli personeliyle amacına ulaştığını belirten Başkan Köse, “Çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Alanında uzman personelimizi kısa sürede yüksek üretim kapasitesine ulaşmalarından dolayı kutluyorum,” diye konuştu.