Tekirdağ’a anlamlı ödül: “Partner Şehir”

• 7 Mart 2022
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin “Atığını Dönüştür, Geleceğini Değiştir” projesi, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu ve 47 üye ülkeden oluşan Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda “Partner Şehir” ödülüne layık görüldü.

Ödül töreni, 15 ülkeden 205 yerel ve bölgesel yönetimle bu yönetimlerin iştiraklerinin katılımıyla online yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu kabul etti. Törende Trakya Belediyeler Birlik Müdürü Ogün Kürümoğlu da yer aldı. 2021 teması “Çevreyi Korumak: Yerel Topluluklar Harekete Geçiyor” olarak belirlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nda Türkiye’den 13 belediye Partner Şehir ödülüne layık görüldü. Ödülle büyük bir mutluluk ve gurur yaşadıklarını dile getiren Başkan Kadir Albayrak, çevreye duyarlı bir anlayışla vatandaşlara hizmet sunduklarını belirtti.