Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali’nin beşincisi başladı

• 7 Mart 2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali başladı.

“Sınırlar” temasıyla düzenlenen festivalin açılışı Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde yapıldı. 8 Mart’a kadar sürecek festival kapsamındaki filmler, Tire Belediyesi’nde ve Fransız Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Bazı programların çevrimiçi olacağı festivalde söyleşi ve paneller de yapılacak. Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen festival için 59 ülkeden 245 film başvurmuş, bunlardan 98’i festivalde gösterilmek üzere jüri tarafından seçilmişti. Başkan Tunç Soyer açılışa bir video mesajla katıldı. Başkan Soyer, kadın hareketinin sadece toplumsal cinsiyet eşitliği değil, sanat, iklim krizi gibi tüm toplumsal konularda yapısal öneme sahip olduğunu ve sinemanın bunu aktarmanın en iyi yolu olduğunu belirtti.